Ugrás a tartalomhoz

Helyi hírek

Helyi Önkormányzati Választások
A köztársasági elnök 2019. október 13. napjára, vasárnapra tűzte ki a helyi önkormányzati általános választásokat. Az alábbiakban szeretnénk néhány fontosabb tudnivalót ismertetni a Tisztelt Választópolgárokkal, érdeklődökkel. Cikkünk folyamatosan frissül!
Igénylőlapok iskolai és óvodai étkezéshez
Kérjük, hogy a kitöltött igénylőlapokat 2019. augusztus 21-ig a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályára visszajuttatni szíveskedjenek!
Munkalehetőségek az új óvodában - Óvodapedagógusok
Péteri Község Önkormányzata az Aprók Háza Óvoda új, négycsoportos épületének átadásával összefüggésben kettő új munkavállalót vár az intézménybe.
2019. évi lakossági járdaépítés pályázat
Péteri Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. évre vonatkozóan pályázatot ír ki lakossági járdaépítésre Péteri területén lévő utcákra vonatkozóan.
Változik a vasúti és a hozzá kapcsolódó Volánbusz menetrend május 27-től
A MÁV-START Zrt. Péterit is érintően május 27-től megváltoztatja a 100a vasútvonal menetrendjét. Ehhez igazodva változik a Hosszúberek-Péteri vasúti megállóhelyre ráhordó Volánbuszok menetrendje is.
Településfejlesztési koncepció és településrendezési eszközök felülvizsgálata
Péteri Község Önkormányzata figyelemmel a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 45. § (1) bekezdésére a 9/2019 (I. 31.) számú ÖKT határozatával döntött Péteri község településfejlesztési és településrendezési eszközeinek módosításáról.
Pályázati felhívás!
Péteri Község Önkormányzata tájékoztatja a helyi civil szervezeteket, alapítványokat, hogy Péteri Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi civil szervezetek, alapítványok pénzügyi támogatásáról szóló 3/2017. (III.10.) önkormányzati rendelete szerint pályázatot hirdet az érintett szervezetek számára.A pályázat benyújtásának határideje: 2019. március 18.
TÁJÉKOZTATÁS az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről
Kitolták az engedély nélkül létesített kutak fennmaradási engedélyezésével kapcsolatos határidőt! A Magyar Közlöny 2018. december 20-i számában jelent meg az a törvénymódosítás, amely szerint 2020. december 31-ig van lehetősége vízgazdálkodási bírság megfizetése nélkül vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást kezdeményeznie annak, aki engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet felszín alatti vízkivételt biztosító vízilétesítményt (kutat).