Ugrás a tartalomhoz

ÓvodaAprók Háza Óvoda

Székhely: 2209 Péteri, Petőfi Sándor utca 60.
Vezető: Bakos Tünde Anna
Telefon/fax: 29/314-046
Honlap: www.peteriovi.hu

 

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2016/2017. nevelési évre az

 

ÓVODÁS KORÚ GYERMEKEK

JELENTKEZÉSE

 

Péteri községben a következő időpontokban történik:

 

2016. május 02-án hétfőn 8 órától 18 óráig

2016.május 03-án kedden    8 órától 18 óráig

 

 

Ezeken a napokon kell beíratni azokat a gyermekeket, akik 2016. augusztus 31. napjáig betöltik a 3. életévüket, és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkeznek.

 

 


 

Nincs szükség "személyi igazolványra" a beiratkozáshoz

2013.02.26. kedd

   Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt jelentetett meg, mely szerint az óvodai beiratkozáshoz nem szükséges a gyermek számára kiállított személyi igazolvány bemutatása.

 

A közlemény:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúton tájékoztatja a szülőket, hogy a médiában megjelent téves beszámolókkal szemben, az óvodai beiratkozáshoz a szülőknek nem kell "személyi igazolványt" készíttetniük gyermekük számára.

Az óvodai felvétel szabályait rögzítő miniszteri rendelet úgy fogalmaz: "Az óvodai beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát".

A gyermek számára a születési anyakönyvi kivonat alapján kiállított lakcímkártya hátoldalán található a személyi azonosító. Az óvodai beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolvány tehát nem más, mint a gyermek lakcímkártyája. Bár a lakcímkártya önmagában elegendő a gyermek hiteles azonosítására, de akadnak olyan óvatos intézmények, ahol az anyakönyvi kivonat bemutatását is kérik. Ez felesleges ugyan, de nem jogszerűtlen.

Ellenben, ha az óvodavezető a beiratkozás alkalmával a szülőtől a gyermek részére kiállított "személyi igazolvány" bemutatását kéri, ahogy az a sajtóban elhangzott, jogszerűtlenül jár el.

 

Oktatásért Felelős Államtitkárság

 


 

Az intézményben 6 szakképzett óvónő és 3 dajka dolgozik. A nevelőmunkában nagy hangsúlyt fektetnek a pedagógusok a családdal való együttműködésre. Munkadélutánok, sportdélutánok, kirándulások, fogadóóra, családlátogatás, bábelőadások, OVI bál, stb. szervezésével igyekeznek kapcsolatot tartani a szülőkkel. Szülői igények alapján néptáncot, úszásoktatást, hittant és ovi-focit szerveznek. A beszédhibás gyerekekkel heti egy alkalommal logopédus-fejlesztő pedagógus foglalkozik térítésmentesen. Az intézmény fenntartója: Péteri Község Önkormányzata.

Az épület 2010-ben kibővült egy új csoportszobával, vizesblokkal, és öltözővel valamint kívül-belül megújult. 

Nyitvatartási idő: 6.00 – 18.00 óráigKapcsolódó dokumentumok:

Különös közzétételi lista